Gesloten vanwege onze jaarlijkse winterstop van 16 december 2023 t/m 31 januari 2024 – terug open vanaf 01 februari indien het weer het toelaat

Genker Plantencentrum, voor de derde keer op rij verkozen tot “Beste plantencentrum van België

Bijna 30 centra hadden zich ingeschreven om een totale screening te ondergaan door een vakjury en een mystery shopper. Uit de bekendmaking van de resultaten bleek dat Genker Plantencentrum er andermaal met kop en schouders bovenuit stak. De derde opeenvolgende award als beste plantencentrum van België was binnen…

Belangrijke beoordelingscriteria waren kwaliteit en presentatie van de tuinproducten, de klantenbelevening en klantvriendelijkheid, de communicatie met de klant zowel extern als intern op de winkelvloer, innovatie en duurzaamheid.

Drie keer op rij deze prijs winnen is heel bijzonder voor zowel Bart Hiemeleers als zijn team. Samen verzorgen ze hier met heel veel passie en liefde de bloemen en planten.

Het team van het Genker plantencentrum bestaat uit 23 tuinbouwgeschoolde vaste medewerkers en zo een 50 tijdelijke uitzendkrachten.


Een bezoekje waard

Een uitstapje naar het Genker Plantencentrum heeft iets feestelijks. Langs de inrit naar de parking wapperen kleurrijke vlaggen, en prachtige planten geven een voorsmaakje van het schouwspel dat je in het centrum wacht. Dat schouwspel bestaat uit niet minder dan 4400 verschillende soorten planten van topkwaliteit, het grootste aanbod in de hele Benelux! Het Genker Plantencentrum werd in 1993 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een begrip, ver buiten hun regio!

Op een oppervlakte van maar liefst 20.000 m² kun je kiezen uit een ongelooflijk uitgebreid assortiment tuinplanten, overzichtelijk gerangschikt en voorzien van infobordjes die je leren waar ze moeten geplant worden, hoe hoog ze worden, wanneer ze bloeien en nog veel meer.

Er werd recent nog fors geïnvesteerd in het bedrijf. Bart Hiemeleers wil nog meer inzetten op sfeer en beleving voor de bezoekers.

Zoek in ons aanbod