Bamboe

Bamboe is een groep van sterke winterharde, wintergroene planten. Bamboes zijn erg makkelijke planten: ze doen het goed op elke plek in de tuin. Bamboes bieden bovendien veel mogelijkheden; bodembedekkend, als haag of solitaire plant. Bamboe wordt ook veel gebruikt om privacy te creëren. In de kleuren van de bamboestok zijn erg veel varianten te verkrijgen zoals gevlekt, gestreept, geel, groen,…Bamboe kies je best aan de hand van hoe je hem wil gebruiken.

Bamboe kan in 2 groepen onderverdeeld worden:

  • niet woekerend zoals Fargesia’s
  • woekerend zoals Phyllostachys en Sasa, Pseudosasa,..

Wortelstokken (rhizomen) van woekerende bamboe kunnen zeer sterk groeien en meters verder in het gras omhoog schieten. Met het gebruik van een wortelbegrenzer is dit te voorkomen. Door een wortelbegrenzer in te graven beperk je de woekering binnen het plantvak waarin jij de bamboe laat groeien. Deze wortelbegrenzer moet 5 cm boven de grond uitsteken, zodat de wortels er niet overheen kunnen groeien, naadloos aan elkaar verbonden zijn en schuin ingegraven zijn zodat de wortels naar boven afgeleid worden. Indien de wortelscheuten over de rand van de wortelbegrenzer dreigen te groeien dienen deze weggeknipt te worden.

Niet woekerende bamboe kan je zonder wortelbegrenzer planten.

Plant je je bamboe in een plantenbak? Zorg dan voor voldoende ruimte. Voor een Fargesia is het belangrijk dat de plantenbak minimum een afmeting van 75 x 75 cm heeft. Kies je voor een meer woekerende soort, zorg er dan voor dat de bak stevig genoeg is. Geef de bamboe steeds voldoende water en voedingsstoffen.

Hoe plant ik bamboe?
Bepaal waar je de plant wil zetten in de tuin en graaf een gat dat twee keer zo groot is als de pot waarin de plant zit. Strooi meststoffen in het plantgat en plant de bamboe recht. Vul het gat vervolgens aan met goede potgrond, druk goed aan en geef water.

Snoeien van bamboe is eenvoudig. Je snoeit bamboe in de zomer na de groei, ofwel voor februari. De plant groeit daarna weer snel uit.

wist je dat...

bamboe de lucht tot wel 35% beter zuivert dan bomen?

Enkele voorbeelden uit ons aanbod bamboe

Shibataea

Hoogte bij aankoop: 30-40 cm

Fargesia

  • Niet woekerende bamboe
  • Wintergroen (groenblijvend)
  • Hoogte bij aankoop: 60-70 cm
  • Takken bij aankoop: ± 15 cm

Phyllostachys

  • Geschikt als solitair en als haag, goed bestand tegen droogte.
  • Wordt in volle zon goudkleurig.
  • Hoogte bij aankoop: 125-150 cm.

Azalea
Bamboe
Bestrijdingsmiddelen
Bloembollen
Bodembedekkers
Bomen
Boomschors
Buxus
Dwergconiferen
Eenjarigen
Exclusieve planten
Fruitbomen
Gazon
Gereedschappen
Grassen
Groenten
Haagconiferen
Haagplanten
Hangpotten
Heesters
Heesters op stam
Heide
Hortensia
Kamerplanten
Kleinfruit
Klimplanten
Kruiden
Lavendel
Meststoffen
Palmbomen
Potgrond
Potten
Rhododendrons
Rozen
Steentjes
Terrasplanten
Varens
Vaste planten
Waterplanten
Zaden
Zoek in ons aanbod