Gesloten vanwege onze jaarlijkse winterstop van 16 december 2023 t/m 31 januari 2024 – terug open vanaf 01 februari indien het weer het toelaat

Heide

De verschillende soorten heide zijn makkelijke planten. Heide is volledig winterhard. Ze zijn mooi in zowel de volle grond of in een pot. Ze zijn eenvoudig te combineren met andere soorten en geven in de winter ook kleur.

Je kan de heideplanten onderverdelen in twee grote groepen: Erica en Calluna. De winterbloeiende heidesoorten zijn Erica’s, de zomerbloeiende heidesoorten vind je vooral terug in de groep Calluna’s. Ook Daboecia (Ierse heide, kruipheide) is een niet te vergeten soort. In al deze soorten kan je verschillende kleuren van loof en bloem verkrijgen, laagblijvende of net iets hoger.

Al deze planten staan het best in een licht zure, zanderige grond (kalkarm), goed waterdoorlatend en zonnige standplaats. Wanneer de heideplanten uitgebloeid zijn mogen ze worden gesnoeid. De bloemtakken kunnen best tot onder de uitgebloeide bloemen worden ingekort.

Azalea
Bamboe
Bestrijdingsmiddelen
Bloembollen
Bodembedekkers
Bomen
Boomschors
Buxus
Dwergconiferen
Eenjarigen
Exclusieve planten
Fruitbomen
Gazon
Gereedschappen
Grassen
Groenten
Haagconiferen
Haagplanten
Hangpotten
Heesters
Heesters op stam
Heide
Hortensia
Kamerplanten
Kleinfruit
Klimplanten
Kruiden
Lavendel
Meststoffen
Palmbomen
Potgrond
Potten
Rhododendrons
Rozen
Steentjes
Terrasplanten
Varens
Vaste planten
Waterplanten
Zaden
Zoek in ons aanbod