Palmbomen

Bij ons kan je veel verschillende soorten en maten palmbomen terug vinden. Zowel een palmboom met 1 stam of meerstammig. De bekendste en meest winterharde soort is de Trachycarpus fortunei. Deze soort is winterhard tot ongeveer -15° C en kan dus perfect in ons klimaat gedijen. Deze palmboom groeit op alle bodems en je kan ze best op een zonnige plaats planten.

Indien je een palmboom in een pot plant moet je meer water en meststoffen geven zodat de boom zijn groeikracht kan behouden. De pot mag zeker niet te klein zijn.

De palmboom zou je eventueel met strenge vorst extra kunnen beschermen. Over de plant heen gebruik je altijd anti-vries doek, nooit plastic! Deze anti-vriesdoek kan je ook bij ons vinden, het is een speciale doek die luchtdoorlatend is. Dek je je planten af met plastic, dan kunnen je planten stikken en krijg je condens aan de binnenkant wat schimmelvorming in de hand werkt. De pot kan je wel met noppenfolie extra inpakken om de wortels te beschermen tegen de strenge vorst.

wist je dat...

de lengtegroei van de stam 5 tot 20 centimeter per jaar is, afhankelijk van zijn standplaats?

Azalea
Bamboe
Bestrijdingsmiddelen
Bloembollen
Bodembedekkers
Bomen
Boomschors
Buxus
Dwergconiferen
Eenjarigen
Exclusieve planten
Fruitbomen
Gazon
Gereedschappen
Grassen
Groenten
Haagconiferen
Haagplanten
Hangpotten
Heesters
Heesters op stam
Heide
Hortensia
Kamerplanten
Kleinfruit
Klimplanten
Kruiden
Lavendel
Meststoffen
Palmbomen
Potgrond
Potten
Rhododendrons
Rozen
Steentjes
Terrasplanten
Varens
Vaste planten
Waterplanten
Zaden
Zoek in ons aanbod