September 2019

Bart Hiemeleers van het Genker plantencentrum is verkozen tot “Genker ondernemer van het jaar”. Hij ontving de award uit handen van burgemeester Wim Dries en schepen Toon Vandeurzen. “In het Genker plantencentrum wordt letterlijk over alles nagedacht” klonk het bij de jury. Zij hield rekening met uitstraling, beleving, geschiedenis, communicatie en passie voor het ondernemen.

“Het was voor Unizo Genk de eerste keer dat ze deze award uitreikten. Genk telt meer dan vierduizend ondernemers en als unie van zelfstandige ondernemers wilden we graag het ondernemerschap in de kijker zetten. Bart Hiemeleers werd samen met twee andere sterke ondernemers Inez Schevenels van Peppe’s en Luc Peumans van Painting with Light genomineerd.” Aldus voorzitter Jochem Martens. “Als echte Genkenaar vind ik de award van ‘Genker ondernemer van het jaar’ minstens zo bijzonder als de drie bekroningen van Beste plantencentrum van België.” Aldus een trotse Bart.

20.000m² plantenparadijs

Het Genker plantencentrum trekt heel wat klanten aan vanuit heel Limburg, Nederlands Limburg en ver daarbuiten. Onze klanten waarderen ons groot assortiment kwaliteitsplanten aan scherpe prijzen. Onlangs hebben we weer 44 nieuwe soorten planten aan ons assortiment toegevoegd, waardoor we in totaal maar liefst 4444 verschillende soorten van topkwaliteit aanbieden. Bezoekers kunnen kiezen uit het grootste aanbod in de Benelux. We kopen rechtstreeks aan bij meer dan tweehonderd kwekers, waardoor we dus goedkoop en snel kunnen aankopen. Omdat Genk sinds dit voorjaar erkend is als toeristisch centrum zijn we sindsdien 7 op 7 dagen open.

Blinken doe je niet alleen

“Natuurlijk heb ik deze award aan heel veel mensen te danken. Ik ben geboren in de Hengelhoefstaat in een warm gezin met 5 kinderen. Thuis werd er altijd op onze talenten gefocust. De passie voor tuinieren heb ik meegekregen van mijn grootvaders, die beiden in de mijn gewerkt hebben en van mijn vader die op de Ford gewerkt heeft. Mijn ouders Magda en Maurits hebben mij altijd onvoorwaardelijk gesteund in de uitbouw van het Genker plantencentrum. De microbe voor het tuinieren zit er trouwens ook bij mijn kinderen in. Mijn dochter Sofie werkt reeds 8 jaar in de zaak en mijn zoon Pieter 2 jaar. Dankzij mijn vrouw Helena die altijd voor de kinderen zorgde heb ik mij steeds 100% kunnen focussen op mijn zaak. Ondertussen heb ik een fantastisch team van 30 vaste medewerkers en 80 uitzendkrachten, die mede door mijn 2 rechterhanden Jo Moors en Kris Bynens worden aangestuurd. Ons gepassioneerd, multiculturele team is heel betrokken en zet zich steeds volledig in.’ zegt Bart.

Vzw Fietsplezier voor iedereen

“Mijn oudste zoon Roel heeft een diep mentale beperking en verblijft in Ter Heide. Toen hij 18 werd heb ik hem niet kunnen leren autorijden, maar wel leren rolstoelfietsen. Op het moment dat ik de eerste rolstoelfiets voor mijn zoon kocht waren er maar 3 in gebruik in heel België. Daarom heb ik vzw Fietsplezier voor iedereen opgericht. Samen met vrijwilligers, service clubs, scholen en verenigingen, verzamelden we fondsen om 16 rolstoelfietsen met elektrische hulpmotor aan Ter Heide te schenken. Dankzij deze fietsen genieten de 440 bewoners van Ter Heide regelmatig van leuke fietstochtjes” aldus Bart.